Monday, June 18, 2007

I koloniträdgårdens sköte

Har du också fått små gröna korvar på din näskrasse? Jag har skaffat en liten trädgård utanför mitt köksfönster. Jordgubbar, tomater, gräslök och valeriana. Jag har aldrig varit intresserad av odling förrut, men i år känns det plötsligt helt rätt. Jag älskar att spana ut över kökstaket och se dem växa ur jorden på blott solljus och vatten. Vi människor förefaller klumpiga i jämförelse som måste ha så mycket annat. Kanske är de lite högre stående ändå. Kanske är det något substitut för barn, vad vet jag.Jag var på sån här kryssning till Kiel i helgen och firade Torgnys 30-årsdag. Jag är inte så förtjust i såna båtar, men det var kul att umgås lite med grabbarna från småland. På vägen hem stannade jag till i Göteborg för att hälsa på Hanna. Vi var båda ordentligt trötta och smått bakfulla så mötet blev kanske inget mönsterexempel på social interaktion, men det var ändå kul att träffas och jag fick en utmärkt guidad tur genom Göteborgs mer intressanta kvarter. I Haga hittade jag en jättefin ljuskrona i smide. Någon som jag letat efter ett bra tag. Så här blev det:Ytterligare en bild från lägenheten:Detta är två ting som skapat mig en del ångest under arbetet med lägenheten. Innedörrarna, som jag köpte i FEL storlek (naturligtvis hade jag redan lämnat tillbaka den hyrda skåpbilen) och fick surra fast den på Fridas minibuss och åka tillbaka med. Jag hävdar fortfarande att detta är Bauhaus fel, men de håller säkert inte med. Byrån i hallen köpte jag begagnad i Motala, men den lånade bilen fick för sig att den skulle bli överhettad när vi kommit halvvägs på motorvägen så vi fick stanna på en mack och leka mekaniker. Efter påfyllning av olja och vatten gick det bättre. Henrik och jag kände oss en smula manliga och skrockade maskulint resten av resan.

När jag insåg igår att jag skulle bli förkyld blev jag så upprörd att jag ställde mig och lagade mat. Färsk pasta med lax, sparris, charlottenlök och kall limesås. Till efterrätt en äggtoddy.3 comments:

hkj said...

"..blev jag så upprörd att jag ställde mig och lagade mat." är redan nu ett klasssiskt citat :)

Rolig blogg idag! Ljuskronan ser snygg ut, aiight! /Traktor

Lupo Manaro said...

Vad fint det blev med ljuskronan! Glad att jag kunde bidraga till finnandet. Hoppas kunna sitta under den och käka god ost en inte allt för avlägsen dag.

/Hanna

daniel said...

alltså, är det bara jag eller ser byrån i hallen ut som en dalek?