Wednesday, December 15, 2010

Malmös fantastiskhet

Nu kommer ännu ett inlägg om Malmös fantastiskhet. Jag vet, men jag kan faktiskt inte låta bli. Det är ju kulturlivet man vill åt. Sån här underbar, avslappnad kultur som är lite ful i kanten. Förra veckan var jag på Mässingshornets bluesjam. En helt fantastisk kvarterspub med ett rivigt husband och folk ur publiken kom och avlöste bandet och jammade med. En del var charmigt dåliga och andra i världsklass. Jag var även på Emil Jensen på Babel, och ett märkligt synth-skivsläpp. Igår var jag på föredragarna på inkonst. En berättarkväll för nyfikna med fyra presentationer om kokböckernas tidiga historia, inuitisk strupsång, fördomar om fördomar, samt en introduktion till acid house-musiken.

Jag har liksom själv funderat många gånger på hur man borde dra ihop en berättarklubb bland sina vänner och lära varandra saker som man råkar kunna, eller i alla fall är intresserad av. Lite som när man "forskade" på OÄ-lektionerna på mellanstadiet genom att läsa i bra böcker lexikon och sedan presentera det inför klassen.

Jag längtar även tillbaka till studiebesöken man åkte på i skolan. "Idag ska vi åka till ett glasbruk" eller "Så här gör man träskor", och så fick man gå runt och förundras över hur världen fungerar. Det var tider det. Är det ingen som vill starta en studiebesökarklubb?

2 comments:

Anette said...

Lets do it! Jag är jättepå.

Martin Björnsson said...

Lova att besöka Rymdbolaget i Solna. Lätt mitt bästa studiebesök nånsin. Sanslösa historier.

Det låter ju asfint med Malmö. Det börjar bli fler och fler orsaker att ta sig en Skånetur. :)