Wednesday, October 17, 2007

Anyone for socialisera?

Jag gjorde en gång ett test hos en legitimerad psykolog (hon hade brits). Det enda jag minns av resultatet var att jag hamnade långt åt vänster, på en skala från introvert till extrovert, och att det kändes bra. Jag ringde min dåvarande flickvän och förklarade detta varpå hon ihärdigt försökte övertala mig om att jag inte alls var särskilt introvert, utan tvärt om en trevlig och hyvens kille. Det märkliga här låg inte i att hon försökte övertala mig, fler har påståt att jag är mer extrovert än jag tror, utan sättet hon gjorde det på. Hon fick introvert att låta som en sjukdom, en skada, ett odelat negativ tillstånd som alla borde undvika att ens förknippas med.

Jag såg det inte så då och jag ser det inte så nu. Döm av min förvåning då jag ikväll blev kittlad av tanken på att bli en av DOM. Bli en extrovert. Kanske var det Cs novell som rörde om, kanske är det faktumet att jag nu jobbar hemifrån och inte har några kollegor, kanske var det något helt annat. Jag såg i alla fall en möjlighet här, för tidigare idag bestämde jag att åka till Saint Louis ett par veckor i mitten av November. Detta är inget mindre än ett perfekt tillfälle att bli social. Jag kommer vara ensam, jag kommer inte ha någonting för mig på kvällarn och jag känner inte direkt någon där (halvsanning, men jag ville ha tre anledningar).

Jag borde leta upp en bar, jag tänker mig att den har massa neonrör utanför, varav minst ett blinkar stämningsfullt. Den heter kanske "Blue lagoon" eller nåt annat cheezy, det är ju nästan amerikanska södern for god sake. Jag tänker att jag går dit varje kväll och beställer en budweiser, jack on the rocks, eller nåt sånt passande. Samma bar, samma drink, kväll efter kväll. Jag vill smälta in, jag vill känna mig som en local i Saint Louis, och jag ska träffa spännande och intressanta människor, och vi ska ses kväll efter kväll. Dom ska komma från Kina och Mexico, tänker jag. En rökande bilmekaniker från Nevada. Burt heter han, eller Barry kanske, vad vet jag. Jag tänker mig att "Blue lagoon" blir min frizon. Mitt sociala experiment.

2 comments:

Anonymous said...

Haha underbart! Du är för rolig! :) Kanske kan man vara lite sådär växelvis introvert/extrovert? Växelvert. Lycka till hur som helst!
/Traktorhenrik

daniel said...

DU kanske ska växla personlighet på ett annat sätt?

kanske DU kan vara bilmekanikern ifrån sverige ena kvällen å andra är du mr it-guy from denmark?

du måste dokumentera experimentet iaf!