Monday, November 3, 2008

Yoshi och jag

Har flyttat in i en underbar, knarrande gammal lägenhet. Jag gillar hus med själ. Mycket sprickor, detaljer och gediget hantverk. Golven pratar med mig när jag går genom rummet. Badkaret smälter in i väggen. Enda nackdelen är kanske ljudnivån, Halv sju ställer sig grannen i duschen och det känns som att hela San Francisco Fire Department står bakom sängen och spolar mig i ansiktet, men jag har ju ändå möten med Sverige varje morgon, så jag borde väl inte klaga.

Jag har träffat en kompis också. Han heter Yoshihara, är en pratglad, pensionerad elektriker och bor på Hawaii. Han kommer till San Francisco ibland för att watch the game och äta sushi. I lördags åt vi sushi. Yoshihara skrockar mycket och bjuder mig på den ena exotiska sashimin efter den andra. Restaurangen heter Sushi Man och ligger bredvid en berömd Male Strip Club (jag vet vad ni tänker, men Yoshihara berättade också om sin fru och visade bilder på sina barnbarn).

Jag och Anders tog en spontandrink efter jobbet i fredags som växte till ett eskalerande drinkrally, skumma pubar på bakgator, en skybar, en brasiliansk livekonsert, och innan jag visste ordet av stod jag på W i en gigantisk pingvindräkt som jag fick låna av någon jag just träffat (I have an extra penguin suit in my car) och pratade med två söta, korsetterade studenter. Min teori om att utgång aldrig får planeras i förväg verkar hålla.

Några bilder från mitt nya hem:
3 comments:

ruc said...

Harligt att det funkar bra :)

Hoppas att du far manga kvallar som denna.

Mikaela Stigsdotter-Larsson said...

Hahahaha! Fru och barn har aldrig varit någon garanti för någonting...

Anonymous said...

Det ser läckert ut. Hur har du det med Zoegas? ;)

Kul att läsa bloggen. Jag hör din röst medan jag ilar över raderna. Det är Dennis ända ut i kommateringen!