Thursday, May 3, 2007

New York

Jag besöker min gamle vän Anders Frick, för tillfället bosatt mitt på Manhattan i New York. Jag har försökt smälta in. Vara en New Yorker. Bli en av dom. Jag har haft skjorta, köpt pizza slice, kaffe i pappmugg och gått över gatan mot röd gubbe (röd hand), ändå känns det inte helt rätt. Jag är nog mer San Francicso i alla fall, men området runt 1st Avenue och East Village var väldigt trivsamt.


Anders har en massa roliga leksaker överallt, jag undrar hur han får tag på allt. Ovan är till exempel kladdiga plastkulor som man kan forma till vad som helst. Bilden föreställer en klump.


I Anders källare har man rationaliserat bort förråd. Var och en ställer ner sin skit i ett stort rum. Det är jättebra om man behöver låna nånting. Alla fönster i Anders lägenhet vätter mot en tegelvägg som ligger precis bredvid. Det gör att man inte behöver använda rullgardiner. Det gör tyvärr också att man inte ser vad det är för väder ute, men det finns detaljerade väderleksrapporter på Internet. Där finns även massor av bilder på New York.


Som uppväxt i skogen kan man ju inte låta bli att faschineras av höga, blanka byggnader. Såna finns det många på Manhattan.


I USA kan dom skriva bokstäver med flygplan. Lite som röksignaler, vet i katten hur dom bär sig åt, men roligt är det


Jag och Anders har likadana kavajer. Som tur är kom en liten fågel och bajsade fram en vit fläck på den ena, så nu slipper vi ta fel.

3 comments:

Anders Frick said...

Kanske bra att de nu går att skilja åt, men den lilla fågeln bajsade ju på FEL kavaj... ;)

Miriam Olsson said...

Har med intresse läst din nya blogg:)

Jag har hört från säkra källor (läs urban-NY-friends) att för att vara en riktig NYorker måste man ha vita sneakers!

Anonymous said...

Skoj att se hur du upplever USA. Du har ju varit där innan men inte vad jag vet i NY. Får fortsätta läsa om du skriver nått mer senare. Du kan väl höra av dig när du kommer hem till svedala igen. Jag fyller ju 30 så kanske du vill med på det. Ha det bra så länge i USA.