Sunday, December 7, 2008

No beginners

Nästa episod i serien Dennis Gör Roliga Saker med Kroppen handlar om snö, ont överallt och öl för nio dollar stycket. Jag har varit i Tahoe, på ett berg, på en snowboard. Som tur var hade Frida heller aldrig stått på en snowboard, vilket gav lite moraliskt stöd. Vi började med att mötas av följande skylt (detta var för övrigt kort efter det att uthyraren nogsamt frågat "You realize that snowboarding is an inherently dangerous sport, right?").



Uppenbarligen hade inga av nybörjarbackarna öppnat än. Men, backe som backe liksom.. hmm. Efter några frustrerande bambiförsök på den isiga träningsplätten åkte vi ändå upp på berget och gav det en chans. Det visade sig vara enklare än väntat, bara man fick upp lite fart och jag lyckades faktiskt åka nerför berget några gånger med värdigheten, livet och de flesta kroppsdelarna i någorlunda skick. Det var kanske inte samma totalupplevelse som surfing, men definitivt något man borde göra igen.

Hade även en genuin San Francisco-upplevelse häromkvällen. Jag och Tanja hade ätit på en tapasbar i Haight, och gick vidare till en sunkig biljardhak, där vi spelade mot en cowboy i skinnbyxor, skinnhatt, polisonger och pippiflätor(!) Jag gillar systemet som finns på de flesta biljardhak här, att man måste utmana nuvarande spelare för att vinna bordet. Vi vann inte, men Mr Cowboy visade sig ha lite blandade musikintrument, och framåt kvällen hamnade vi på bakgården tillsammans med hans stickande kompis och lirade blues istället.

1 comment:

Anonymous said...

Live free, live hard...